OUTDOOR WEEKEND

OUTDOOR WEEKEND

Vrijdagavond was de club weer bij een om af te reizen naar het zuiden op de grens van Nederland en Duitsland.

Een tweetal stafleden hadden een voorverkenning gedaan op een verlaten militair terrein. Afgelegen, grote loodsen, stik donker oftewel de ideale ingrediënten voor een operatie van de tofste verkennersgroep van Nederland; de Bospatrouille.

Onderweg reden we door stevige regenbuien heen en dat voorspelde niet veel goeds voor onze “geheime missie”.

Gelukkig werd het bij aankomst op de parkeerplaats na enkele ogenblikken zo goed als droog en konden we te voet vertrekken naar het terrein.

Na een korte hike werden de deelnemers opgewacht bij een bewaakte doorgang in het hek. De vijandige partij had het hek beveiligd met laser apparatuur en ook liep er bewaking rond. Dit zorgde voor de nodige spanning en na dit scenario liepen de groepen naar de slaapplek.

Vanuit hier maakten we ons gereed om te beginnen aan het avondprogramma. De deelnemers werden geblinddoekt begeleid naar een grote loods. Hier lagen lampjes verstopt die zo snel als mogelijk verzameld moesten worden.

Daarna was het voor de jongere deelnemers tijd om te gaan slapen. De leiders kregen nog een extra geheime missie.

Toen ze teruggekeerd waren bij het kamp was het ook voor hun tijd om te gaan slapen.

Het was een koude nacht en om lekker warm wakker te worden hebben we een rondje ochtendgymnastiek gedaan. Daarna was er uitgebreid gelegenheid om de inwendige mens te verzorgen.

Na het ontbijt zijn de groepen het immense terrein gaan verkennen. In de tussentijd werd er door de staf een spannende activiteit opgebouwd. Iedereen die wilde kon d.m.v. een touwladder naar de nok van een betonnen geraamte van een voormalig hangar klimmen.

De leiders kregen een extra uitdaging om gezekerd aan een lijn over het geraamte te klimmen. Dit bleek voor iedereen moeilijker en spannender dan verwacht.

Na deze geweldige middag was het tijd om weer terug te keren naar het mooie Dieren.

Op naar het volgende avontuur!

Share this post

Geef een reactie