BIESBOSCH

BIESBOSCH

B I E S B O S C H

Afgelopen vrijdagavond was iedereen druk in de weer bij ons clubhuis. Er stond namelijk een grote oefening op de planning.

Na alles te hebben ingepakt en de namenlijst gecontroleerd te hebben vertrokken we richting een van de mooiste waterrijke gebieden die ons land heeft; namelijk de Biesbosch.

Aangekomen op de locatie waar we onze vloot te water laten werd er door jong en oud hard gewerkt om snel te kunnen vertrekken. En daar begon ons avontuur. Het was natuurlijk inmiddels al volledig donker wat het net even wat spannender maakt. Vanuit de haven de grote rivier oversteken met een gemotoriseerde rubberboot is al een hele beleving op zich.

Na een kort stuk te hebben gevaren in de Biesbosch zelf, kwamen we op de eerste slaaplocatie aan. Hier hebben alle deelnemers eerst een onderkomen gemaakt om te slapen en daarna een warme maaltijd bereid. De volgende ochtend zijn we redelijk bijtijds weer vertrokken om onze weg te vervolgen door de smalle slootjes van het gebied. Hier paste de boten amper doorheen en zelfs het roeien ging op sommige stukken zeer moeizaam.

Na een middag het gebied te hebben verkend kwamen we aan op de volgende slaaplocatie. Dit was een prachtig stukje verscholen gebied waar de deelnemers met alleen een afdekzeil en wat takken een onderkomen moesten maken. In de schemer hebben we ons kamp verlaten om te gaan kijken of we nog wat waterbewoners konden zien; en met succes!

Naast onze vloot dook een bever op. Na deze rustig te hebben geobserveerd klom hij aan de kant en verdween in het dichtbegroeide struikgewas.

Na terugkomst bij het kamp hebben we nog een klein vuurtje gemaakt en werd iedere deelnemer getrakteerd op een heerlijke warme versnapering.

De volgende ochtend moesten we helaas alweer huiswaarts keren maar heeft iedereen weer genoten met een grote G!

Chauffeurs en organisatie bedankt voor het mogelijk maken van dit onvergetelijke avontuur

Share this post

Geef een reactie