Zomerkamp Zweden 2022

Zomerkamp Zweden 2022

Zie de dagelijkse updates hier onder, met daarbij de link naar Youtube.

DAG 1:

🥳🇸🇪O F F I C I E E L | G E O P E N D 🥳🇸🇪

Vandaag zijn we na een lange reis van ruim veertien uur aangekomen bij de eerste slaapplek ter hoogte van Kornsjo. Het was de reis meer dan waard, zoals vele deelnemers meerdere malen hebben geroepen.

Bij aankomst werden als eerste de boten gereed gemaakt. Daarna konden de jongeren even lekker gaan zwemmen terwijl de wat oudere leden alle andere zaken in gereedheid brachten.

Eind van de middag na het avondeten zijn we aan boord gegaan en is de vloot een klein stukje over een meer gevaren naar de uiteindelijke bivak locatie.

Hier werd het zomerkamp officieel geopend door de patrouilleleider waar de vlag voor het eerst op locatie gehesen is.

Het avondprogramma is kort; een slaapplaats inrichten en dan op tijd slapen. Even bijtanken van de behoorlijk lange rit.

D A G | 2 🇸🇪🇳🇴

Vanochtend stonden we op met het nemen van een frisse duik. Iedereen heeft goed geslapen.

Na het ontbijt vertrok de club helemaal naar Noorwegen; eigenlijk viel de reis ontzettend mee want we bevinden ons namelijk op de grens van Zweden en Noorwegen.

Na slechts een boottocht van een klein half uurtje zijn we de landsgrenzen van Noorwegen binnen gevaren.

Het weer zit ons ontzettend mee, volle zon en ruim boven de 25 graden.

De activiteiten bestonden dan ook voornamelijk uit zwemmen en varen.

Na een kleine verkenning van diverse eilandjes zijn we neergestreken op een waanzinnig mooie plek waar we heerlijk gegeten hebben en ons kamp zullen opbouwen.

Dit keer is er wel een wat langer avondprogramma, een bommenspel op een van de omliggende eilanden.


D A G | 3 | … O P D E H E L F T …

Gelukkig nog niet op de helft van ons fantastische zomerkamp, maar wél op de helft van de “bootfase”.

Nog een aantal keer zullen wij al varend de prachtige omgeving verkennen om vervolgens willekeurig ergens neer te strijken om een kamp te maken.

Vandaag stond een spannende activiteit op het programma, namelijk afdalen en een kabelbaan van maar liefst vijftig meter over het water!

Hier hebben we ons tot de middag mee vermaakt en daarna zijn we onze weg vervolgd door smalle uitstromingen van het gigantische meer. Op sommige plaatsen was het zo ondiep dat er een stukje gelopen/gepeddeld moest worden. Vanwege het slechtere weer dat op komst is, is er besloten om veel aandacht te besteden aan goede onderkomens voor de deelnemers.

Als een geoliede machine werd er in een mum van tijd een compleet kamp gebouwd met een geïmproviseerde keukentent en een eettent.

Rond 18:00 uur hebben we allemaal heerlijk gegeten; er wordt verwacht dat iedereen een bijdrage levert aan de maaltijd en gelukkig doet iedereen dat ook met veel plezier.

Vanavond zal het programma relatief rustig zijn, vanwege de buien die nu op dit moment over ons heen trekken.

Volg jij onze pagina al? Zo blijf je op de hoogte van onze spectaculaire avonturen!

D A G 🇸🇪🇳🇴| 4 … 🌩G E R O M M E L 🌩

Vanochtend werden wij ruw gewekt door Thor die met zijn donderhamer aan de gang was. Met fikse regenbuien werden de onderkomens die we de vorige dag hadden opgebouwd, flink getest. Nagenoeg iedereen is droog gebleven en het stukje spanning dat bij het gerommel kwam kijken draagt weer bij aan de beleving van het in de vrije natuur verblijven.

Iedereen heeft hard gewerkt om de spullen vóór elf uur in te pakken en gereed te staan voor vertrek. De weersverwachting was niet heel gunstig dus het was afwachten of wij droog ons laatste kamp van de bootfase zouden bereiken.

De groepen werden onderweg afgezet om een prachtig trail-pad te lopen. Het is immers zo dat wanneer je in beweging bent, je lekker warm blijft.

Een aantal oudere leden hebben de boten alvast naar de kamplocatie van vandaag gevaren.

Gelukkig begon het pas te spoken toen ook de groepen op de kamplocatie waren aangekomen.

Toch zag het er niet naar uit dat het snel droog zou worden en om die reden is besloten toch in de regen te beginnen aan de onderkomens voor de deelnemers.

Ondertussen werden er voorbereidingen gedaan voor het avondeten en zo waren we allemaal tegelijk klaar.

Met een volle buik was er weer energie om in de avond een spel te doen en voor de ervaren leden af te sluiten met een klein avontuur

D A G | 5 🇸🇪N A T I O N A A L P A R K | T R E S T I C K L A N 🇸🇪

De ochtend begon wat minder fraai voor een van de deelnemers. Na het avondspel kwam hij met een flinke snee uit het water. Gelukkig hebben we voldoende leden met kennis van uitgebreide EHBO maar het was wel duidelijk dat hij even naar de huisartspost moest. Het voordeel is dat de club over een snelle boot beschikt waardoor we zeer snel weer aan het vaste land waren.

In de tussentijd werd de bootfase afgerond en kwam iedereen bij het veld waar de auto’s zijn geparkeerd bij elkaar.

Hier zijn de boten en alle spullen opgeruimd en de rugzakken geprepareerd voor de hikefase. Alle onnodige spullen werden achtergelaten bij de auto’s. Dat scheelde toch gemiddeld zo’n tien kilo waar dan weer water en voedsel voor in de plaats komt.

Uiteraard is het gewicht goed verdeeld over de grotere/oudere deelnemers.

Rond 17:00 uur kwam de club aan bij de parkeerplaats van Nationaalpark Tresticklan. Hier hebben we de laatste maaltijd gekookt en vanaf dit moment wordt er alleen nog expeditie voedsel bereidt.

Lichtgewicht zakken waar alleen wat water bij moet, maar wel met voldoende voedingstoffen.

De patrouille is rond 20:00 uur het park in getrokken en zal na een korte Hike aankomen bij een trekkershutje waar de nacht zal worden doorgebracht.

De naam Tresticklan komt voort uit het Zweedse woord “Stickel” dat puntig einde betekent.

De uitgevallen deelnemer heeft samen met een ander lid een prachtige stek op een camping in de buurt van het gebied. Daar zullen zij twee dagen doorbrengen tot de hikefase is beëindigd en iedereen weer terugkeert naar Nederland.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle avonturen van de Bospatrouille?

Volg dan snel onze pagina!


DAG | 6 W A K K E R W O R D E N I N T R E S T I C K L A N

Na een kleine warming up hike door het prachtige gebied zijn de deelnemers gaan slapen om fit aan de echte hike te beginnen. Want, er stond een hike van zo’n twintig kilometer op het menu. Voor vele jongens echt een topprestatie om deze mét rugzak te lopen. Daar zijn wij als vereniging ook hartstikke trots op!

Iedere kampgroep bestaande uit stafleden, staf ondersteuningsleden, groepsleiders en de jongere clubleden, mochten zelf hun route bepalen door het fraaie maar ruige terrein van Tresticklan.

Om de water voorraad aan te vullen werdt er gebruik gemaakt van speciale keramiekfilters. Hierdoor kun je water uit nagenoeg elke bron drinkbaar maken.

De lunch en het avondeten bestonden uit de bekende expeditiezakken; niet iedereen vindt ze even lekker maar voedzaam zijn ze zeker!

Nu is het tijd om te rusten en energie op te doen voor de volgende (kleine etappe).

Ben jij of ken jij iemand die ook een keer met ons mee wil lopen? Kom dan eens zaterdag bij ons langs!

Een clubmiddag duurt van 13:00 tot 17:00 uur.

Dag 7 | E I N D E H I K E F A S E

Vanochtend is iedere kampgroep vroeg vertrokken om de laatste etappe van de hikefase in te gaan.

Na een snel ontbijt en een goede nacht slaap had iedereen weer voldoende energie om het laatste stukje te lopen.

Na dat iedere groep weer op het verzamelpunt was, hebben we onze reis weer voortgezet. Door de staf is even wat nieuwe voorraad ingekocht en de rest van de deelnemers konden even een frisse duik nemen en daarna even lekker lunchen.

De colonne vertrok richting een waanzinnig mooie waterval met de naam Elgåfossen waar wij onze officiële zomerkamp groepsfoto hebben gemaakt.

Dit was een kort moment, waar we met de hele club inclusief de uitgevallen deelnemer naar toe zijn geweest.

Daarna reden we verder naar de kynneriver en hebben we een uitgebreide barbecue voorbereid.

Waanzinnig om dat met de gehele club op zo’n unieke locatie te kunnen doen. Na het avondeten hadden we onze jaarlijkse “magic avond”. Informatie over deze avond wordt niet gedeeld; het moet immers wel magic blijven!

Wat later op de avond zijn de onderkomens voor de nacht gebouwd en bereiden we ons voor op de terugrit naar Nederland. Deze doen we in twee etappes, waarvan morgenochtend de eerste zal zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van onze avonturen? Like dan snel onze pagina!

D A G | 8 & 9 🇸🇪 T O T Z I E N S 🇸🇪

Het was vroeg opstaan zodat we na een goed ontbijt konden beginnen aan onze terugreis naar Nederland.

Het idee was om dit in twee etappes te doen zodat we niet oneindig lang in de auto hoefde te zitten.

De eerste etappe was van het Zweedse Ed naar het Duitse Handewitt, waar wij een lekkere snack met friet hebben gegeten.

Vanaf hier ging de reis nog een klein stukje verder naar een parkeerplaats ter hoogte van Neu Wulmstorf.

Daar aangekomen werd er snel een plekje gezocht om te gaan slapen. De weersverwachtingen waren gunstig dus hebben we besloten om geen zeilen te spannen.

De volgende ochtend ging de wekker al vroeg. Half zeven stonden we allemaal al klaar om te gaan ontbijten.

Vanaf deze locatie was het ongeveer nog 3,5 uur rijden voor we bij het clubhuis in Dieren zouden aankomen.

Aangekomen bij het clubhuis heeft iedereen hard gewerkt om te zorgen dat we binnen aanzienlijke tijd alle materialen hadden opgeruimd.

We kijken als staf terug op een fantastische week, die op een enkel incident na zeer soepel is verlopen.

Wij willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook zijn bijdrage heeft geleverd aan dit waanzinnige kamp!

Ook zijn wij altijd opzoek naar donateurs en/of sponsoren die dankzij hun financiële bijdrage dit soort waanzinnige avonturen mogelijk maken.

Ons streven is om de kosten voor de deelnemers altijd zo laag mogelijk te houden.

Wil jij ook donateur óf sponsor worden?

Nu nog één keer genieten van een schitterende compilatie van ons waanzinnige zomerkamp ZWEDEN 2022.

Share this post

Geef een reactie