R U B B E R | D U C K Y 

 R U B B E R | D U C K Y 

De Bospatrouille beschikt over een geheel eigen vloot waarmee we regelmatig op het water te vinden zijn. Zo stond er 1 april 2022 een leuke oefening gepland met de naam “Operation Rubber Ducky”.

Helaas kon dit vanwege slecht weer geen doorgang vinden maar 1 juli hadden we een herkansing. En wát voor een!

De omstandigheden waren perfect; lang licht, weinig wind, aangename temperatuur en het was droog.

Rond 19:30 vertrok de colonne richting Oosterbeek, waar de deelnemers op ongeveer 3 kilometer van het extractiepunt werden gedropt. Als extra spelelement moesten de groepen ongezien aankomen bij het punt.

Vanaf het extractiepunt is de vloot voorwaarts gegaan richting de slaaplocatie. Na ongeveer 2 uurtjes varen bereikten we de slaaplocatie. Hier hebben de groepen eerst nog even een snelle hap opgewarmd en daarna een onderkomen gemaakt voor de nacht.

De volgende ochtend werden we getrakteerd op een prachtige zonsopkomst en bij de eerste zonnestralen werd duidelijk dat het een heerlijk warme dag zou gaan worden.

De vloot zakte af richting de IJssel en werd de ‘banaan’ te water gelaten. Dit is vergelijkbaar met een rodeo stier maar dan te water.

Deze activiteit staat garant voor uren plezier voor jong en oud. Uiteraard had iedere deelnemer een zwemvest om en er lag een boot paraat om de gelanceerde deelnemers op te pikken.

Aangekomen bij het pauze punt is er nog even gekookt en vertrok de club te voet voor een lekkere wandeling van ongeveer 7,5 km.

Onderweg moest er op een kaart het codewoord ontcijferd worden om mee te mogen varen naar het volgende punt.

Dit codewoord werd tijdens de oefening meerdere malen op een willekeurig moment geroepen toch duurde het even voor die link gelegd was.

Eenmaal aan de overkant moesten de groepen hun beste bommetje van de rand van de boot laten zien, hier werden door de kritische jury punten aan gegeven.

Uiteraard won het BBT (Bospatrouille Bommetjes Team) bestaande uit staf en staf ondersteuning met ruime voorsprong 😉

Kortom, een zéér geslaagde oefening met veel waterplezier!

Share this post

Geef een reactie