Mededelingen

Mededelingen

Handige tips voor Bospatrouille activiteiten.

Kijk vooral eerst bij de Decathlon, hier is de product prijs kwaliteit goed voor onze activiteiten. De Bever heeft vaak een betere kwaliteit maar is ook stukken duurder en voor je het weet zijn de jongens het kwijt, zijn ze er uit gegroeid of door verkeert gebruik is het stuk.

Denk bij alle onderstaande artikelen aan een donkere kleur. Zo val je in het bos zo min mogelijk op.

Artikelen voor kookdag of outdoor event:

Rugzak Koop niet een te grote tas voor uw zoon. Hoe groter de tas hoe moeilijker het is om de tas af te stellen op de rug van uw zoon. De heup riem mag niet te groot zijn anders kan deze niet voldoende aangetrokken worden. Dit zorgt ervoor dat de last op de schouders komt en niet verspreid kan worden.
Ga hiervoor naar de winkel en past verschillende tassen. Onder de 100 euro moet er zeker een tas te vinden zijn. 

Gasbrander. Het model waarvan de gasbrander en blik onbeperkt van elkaar gekoppeld kunnen worden.
Bijvoorbeeld de Campingaz Twister.
De variant waar de gasbrander maar eenmalig aan het blik gekoppeld kan worden zijn vaak wat goedkoper, maar gevaarlijk voor kinderen door kans op lekkage. 

Pannenset. Voor alle activiteiten kan één en de zelfde pan gebruikt worden. Dit is een steelpan MET ANTIAANBAK, hierdoor kan er in gekookt worden en in gebakken en hoeven er geen twee pannen mee. 
Het is er fijn als de steel er vanaf kan zodat deze compact is voor in de backpack. (bijvoorbeeld de Bo-Camp Sprint EVO Steelpan van oberlink).

Slaapzak. Neem een slaapzak die comfort tot 0 graden heeft. Indien het koudere nachten zijn kan er een regenhoes omheen wat de warmte nog wat beter vast houdt. 
Bijvoorbeeld de kinder MH500 (o graden comfort) van de Decathlon. 

Slaapmatje. Een slaapmatje ligt natuurlijk fijner maar is ook isolerend. Hoe hoger de R-waarde hoe beter deze isoleert. Koop daarom altijd een matje met een goeie isolatie waarde zodat de basis goed is. 

 
Dagtas dit is een klein tasje waar je regenjas, water en eventueel iets te snacken in kan. Deze moet tijdens evenementen met backpack boven in je tas passen.
Hier heb je aan 5 tot 10 Liter voldoende.


Hoe pak ik mijn tas in ?