Geschiedenis

De Bospatrouille 74 is een verkennersgroep uit Dieren. Deze groep is niet aangesloten bij Scouting Nederland. De leeftijden van de jongens zijn vanaf 9 jaar t/m ± 15. De leiding is in handen van een aparte staf.

Bospatrouille geschiedenis

De Bospatrouille is lang geleden ontstaan uit een268237_296596437126286_221924186_n indianen clubje dat drie jaar bestond en aanvankelijk zes leden telde. Geïnspireerd door Baden Powell richtte Piet Wubs in 1966 de huidige Bospatrouille op om zijn ideeën grootschaliger vorm te kunnen geven. Sinds de oprichting hebben al honderden jongens veel plezier beleefd aan de leerzame activiteiten van de Bospatrouille. Mede door de onafhankelijke en zelfstandige status van de club konden de waardevolle pedagogische ideeën van Baden Powell overleven.

 

Op de Bospatrouille zitten ongeveer 40 jongens. Op de Bospatrouille zitten geen meisjes omdat wij graag de interactie en de dynamiek van een jongensgroep intact willen laten. Met de komst van meisjes zou dit een andere invloed krijgen mede vanwege de vorm van onze activiteiten en derhalve ook een zwaardere verantwoording vragen. De leiding en staf bestaat uit leden die zelf ooit als jongere op De Bospatrouille zijn gekomen. Doordat wij inmiddels 51 jaar bestaan hebben wij een grote staf en ondersteuningsgroep die wij de diverse activiteiten ondersteunen.