Activiteiten

De Bospatrouille gaat ook tijdens vakanties door. Iedere zaterdag van het jaar is er dus club.
Naast 52 zaterdagen club zijn er het hele jaar door diverse activiteiten.
Een kleine greep hieruit zijn; een 7 daagse zomerkamp, kookdagen, droppingen, meerdaagse -hike’s, spooktocht, Airborne wandeltocht, en een jaardag waarmee we terugkijken op het afgelopen clubjaar. Op zaterdagmiddag verzamelen wij ons bij het clubhuis dan wordt er besloten wat we gaan doen.

Dit kan zijn; touwbruggen bouwen, op kaart en kompas lopen, sluip spelletjes, vossenjacht met zenders, bruggen bouwen, varen, afdalen.
Hoe het weer ook is onze activiteiten zijn altijd buiten!

 

Ardennen

Een keer per jaar is er een oefening in de Ardennen. We gaan dan drie dagen naar de Belgische Ardennen om daar grensverleggende en spannende activiteiten te doen. Jongeren leren dan om voor zichzelf en voor elkaar te zorgen, maaltijden te bereiden en onderkomens te bouwen.  Tijdens deze driedaagse gaan we ook kanoën, bergbeklimmen en afdalen. Maar dat is het dan ook zeker waard!

 

Wandeltochten

De Bospatrouille doet mee aan meerdere wandeltochten. Onder andere de Airborne wandeltocht in Oosterbeek. Inmiddels is het lopen van de Airborne wandelmars een traditie geworden bij de Bospatrouille. In 2004 heeft de Bospatrouille voor de 3e keer de 1e prijs gewonnen in de categorie ‘burgerverenigingen 25 kilometer’. Maar ook op de 15 kilometer heeft de Bospatrouille de 1e prijs behaalt.
Een andere noemenswaardige wapenfeit is de Kennedymars in Sittard (eendaagse wandeltocht van 80 kilometer binnen 24 uur) We hebben deze als groep tot 5 maal toe gelopen.

 

Droppingen

Ongeveer 4 keer per jaar houden we een dropping. Deze zijn meestal gratis.De dropping start op vrijdagavond en vaak is er aansluitend een kookdag op de zaterdag. De groepen worden gedropt en weten niet waar ze eruit worden gezet. Ze lopen in het donker naar een kampplaats waar de tenten worden opgezet. Vaak is er onderweg nog een spel in het donker waar bijvoorbeeld ongezien door een gebied moet worden gekomen. De jongens hebben alles wat ze nodig hebben bij zich in de rugzak.

 

Jaardag

Ieder jaar sluiten we af met een jaardag, we kijken terug door middel van films dia’s en stoere verhalen. Deze dag begint om 13:00 uur met een spelmiddag, tijdens dit spel kunnen de ouders onze expositie bezoeken, de foto’s en of de digitale films bekijken en/of bestellen. Om 16:00 uur gaan de ouders weer naar huis en gaan wij eten. Na het eten is er een quiz en worden de films en dia’s door de jongens bekeken. Als afsluiting is er een loterij met gigantisch mooie prijzen. De avond is om 23:00 uur afgelopen.

 

Spooktocht

Een keer per twee jaar wordt er een spooktocht georganiseerd, iedereen mag daar aan meedoen.Je start in groepjes van ongeveer 6 personen en onderweg moeten er allemaal vragen worden beantwoord. De tocht is ongeveer 4 kilometer lang en er gebeuren allemaal enge en onverklaarbare dingen onderweg. Aan het eind is er wat lekkers, kunnen de kinderen geschminkt worden en genieten de papa’s en mama’s van een lekkere kop koffie.

 

Zomerkamp 

We gaan ieder jaar 7 dagen op kamp. Iedere groep vormt een “kampgroep”. De staf en verzorging worden bij de groepen ingedeeld. Iedere groep heeft een eigen keukenuitrusting waarmee voor ongeveer 9 personen gekookt kan worden. De groepsleider zorgt voor de dagelijkse boodschappen en de bereiding daarvan. Alle jongens uit de groep worden ingezet om bij tourbeurt eten te koken, afwassen, aardappelschillen, etc.

 

De staf en ondersteuning regelt de verschillende activiteiten en de kamphuishouding. Terugkerende activiteiten zijn: hindernisbaan, barbeque, sport en speldag, magic avond, en een puzzeltocht.