Activiteiten

Wat doen wij allemaal?

De Bospatrouille gaat ook tijdens vakanties door. Iedere zaterdag van het jaar is er dus club.
Naast 52 zaterdagen club zijn er het hele jaar door diverse activiteiten.
Een kleine greep hieruit zijn; een 7 daagse zomerkamp, kookdagen, droppingen, meerdaagse -hike’s, spooktocht, Airborne wandeltocht, en een jaardag waarmee we terugkijken op het afgelopen clubjaar. Op zaterdagmiddag verzamelen wij ons bij het clubhuis dan wordt er besloten wat we gaan doen.

Dit kan zijn; touwbruggen bouwen, op kaart en kompas lopen, sluip spelletjes, vossenjacht met zenders, bruggen bouwen, varen, afdalen.
Hoe het weer ook is onze activiteiten zijn altijd buiten!

Varen

Niet zijn wij alleen in het bos te vinden, maar bij mooi weer ook op het water! Met onze eigen rubber boten en motoren beleven wij een hoop plezier.

Verkennen

Je leert verkennen in het bos. Denk aan diersporen herkennen, kaart en kompas lezen, bomen herkennen en werken met communicatiemiddelen.

Afdalen / klimmen

Met een eigen expertise en klimmateriaal hebben wij ook de mogelijkheid klim en afdaal punten te bouwen.

Zomerkamp

We gaan ieder jaar 7 dagen op kamp. Iedere groep vormt een “kampgroep”. De staf en verzorging worden bij de groepen ingedeeld. Iedere groep heeft een eigen keukenuitrusting waarmee voor ongeveer 9 personen gekookt kan worden. De groepsleider zorgt voor de dagelijkse boodschappen en de bereiding daarvan. Alle jongens uit de groep worden ingezet om bij tourbeurt eten te koken, afwassen, aardappelschillen, etc.

Ardennen

Één keer per jaar is er een oefening in de Ardennen. We gaan dan drie dagen naar de Belgische Ardennen om daar grensverleggende en spannende activiteiten te doen. Jongeren leren dan om voor zichzelf en voor elkaar te zorgen, maaltijden te bereiden en onderkomens te bouwen. Tijdens deze driedaagse gaan we ook kanoën, bergbeklimmen en afdalen. Maar dat is het dan ook zeker waard!

Droppingen

Ongeveer 4 keer per jaar houden we een dropping. Deze zijn meestal gratis.De dropping start op vrijdagavond en vaak is er aansluitend een kookdag op de zaterdag. De groepen worden gedropt en weten niet waar ze eruit worden gezet. Ze lopen in het donker naar een kampplaats waar de tenten worden opgezet. Vaak is er onderweg nog een spel in het donker waar bijvoorbeeld ongezien door een gebied moet worden gekomen. De jongens hebben alles wat ze nodig hebben bij zich in de rugzak.