De Bospatrouille

De Bospatrouille is een unieke verkennersgroep uit Dieren. Iedere zaterdag hebben wij club van 13:00 tot 17:00 uur, 52 zaterdagen per jaar, er is dus geen winter of zomerstop.

Op de Bospatrouille ben je geen “zee” of “land” verkenner, onze activiteiten zijn zowel op het water (rubberboten/bruggen) als op het land.
De Bospatrouille telt gemiddeld 55 leden deze zijn verdeeld over 5 groepen.

Op de Bospatrouille leer je op een leuke manier, door middel van leuke activiteiten, samenwerken, omgaan met elkaar en je verantwoordelijkheid. Dus ook het zorgen voor je mede clubleden.
De Bospatrouille is geheel onafhankelijk en niet aangesloten bij Scouting Nederland. Zo kunnen wij zelf heel snel schakelen en onze eigen agenda bepalen.

De Bospatrouille telt vijf groepen met ieder een eigen naam, nummer en kleur. Vier groepen van ongeveer 7 leden gestuurd door een leider en een assistent leider. De leeftijd ligt tussen de 9 en 17 jaar. Twee groepen samen vormen een afdeling en daar staat een afdelingsleider boven.
In de Buffelgroep zitten jongens vanaf 18 jaar die vanwege de studie of werk niet meer regelmatig kunnen komen, maar wel graag lid willen blijven.
Dit geheel wordt geleidt door de staf met daarin de afdelingleiders, met de Buffelgroep als ondersteunde rol.

Sinds 2018 hebben wij ook een BOG groep, dit zijn allemaal oud leden die graag mee willen met oefeningen en verder geen verplichtingen hebben als het over de opkomst gaat.