Bospatrouille bij de herdenking op de Ginkelseheide

« 1 van 2 »

Vrijdagavond 15 september kwamen wij weer bij één. Na het opstellen en een korte toelichting over het programma voor deze oefening vertrokken wij richting de Ginkelseheide. Net als andere jaren waren er nog twee gave legertruck welke samen met ons die kan op reden. Onze jongens konden ook met hen mee rijden. Henk en Nicolet BEDANKT daarvoor!
Eenmaal aangekomen kregen wij een mooie plek aangewezen waar wij mochten overnachten en waar wij de volgende dag ook konden blijven staan. Deze plek was super want wij stonden bij het veld waar een deel van het herdenkingsprogramma plaats vond.

Zaterdag 16 september, een regenachtige dag en hierdoor sprong de eerste lichting parachutisten niet. De bewolking was helaas te laag waardoor de piloot de grond niet kan zien en daardoor is het te gevaarlijk om te springen. In oorlogstijden zou er uiteraard wel gesprongen worden maar bij deze dag wordt er vrijwillig gesprongen en is het risico te groot op blessures.

Er gingen enige uren voorbij voordat de bewolking overtrok en de vliegtuigen waren daarna goed te zien. De tweede lichting sprong en was weer een groot succes, er zaten wel een paar spannende momenten bij maar gelukkig is iedereen goed op de grond terecht gekomen. De foto’s zeggen genoeg.

Harald bedankt voor de mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *